Website Design

Wat is het verschil tussen handgecodeerde websites en WordPress-sites?

house Gelderland Web Design Dec 31, 2023

Belangrijkste Punten:

  1. Statische websites die vanaf nul zijn gecodeerd, laden tot 10 keer sneller dan door pagina-bouwers zoals WordPress. Als je website meer dan 3 seconden nodig heeft om te laden, zal het merendeel van je bezoekers de site verlaten, wat klantenverlies betekent.
  2. Google indexeert je website op basis van hoe je mobiele site presteert, en mobiele sites van pagina-bouwers zijn niet zo geoptimaliseerd, niet zo snel, niet zo goed gebouwd en vaak niet 100% responsief, wat je zoekrangschikking kan belemmeren.
  3. Mijn handgemaakte statische sites zijn gecodeerd met het principe "mobile-first", wat betekent dat ik de code schrijf, beginnend met mobiele schermen, en vervolgens code toevoeg voor tablet en desktop. Dit maakt mobiel meer responsief, geoptimaliseerd en ongelooflijk snel om te laden - waardoor de prestaties van je website op Google verbeteren en ervoor zorgen dat bezoekers je site niet verlaten.
  4. WordPress staat berucht om zijn kwetsbaarheden en moet regelmatig worden bijgewerkt om beveiligingsfouten te verhelpen die hackers kunnen gebruiken om je website te compromitteren. Handgemaakte statische sites kunnen niet zo gemakkelijk worden gecompromitteerd en zijn praktisch ondoordringbaar vanwege hun eenvoud en gebrek aan hackbare ingangen.

Statische en dynamische websites

In de wereld van webontwikkeling zijn er twee soorten websites - statisch en dynamisch. Een statische site is een site die alleen de belangrijkste bouwstenen van webontwikkeling heeft: html, css en JavaScript. Er zijn geen databases, functionaliteiten, datamanipulatie of iets bijzonders. Het toont gewoon de pagina zoals deze is gemaakt. Statische sites laden sneller omdat de browser de code voor de website leest en compileert en deze onmiddellijk laadt. Dynamische sites gebruiken server-side talen en technologieën om de website samen te stellen terwijl deze op de server laadt en deze vervolgens naar de browser stuurt. Dit maakt de laadtijden trager en de websites kwetsbaarder voor aanvallen van malware en hackers.

Waarom zijn statische websites sneller dan dynamische websites?

Een van de belangrijkste aspecten van de Google-ranking van je website is hoe snel deze laadt en presteert, vooral op mobiel. Dynamische websites (WordPress, Wix, etc.) kosten meer tijd omdat de server de database moet controleren en alles moet samenstellen. Statische sites kunnen echter tot 10 keer sneller laden omdat er geen website-operatie nodig is om delen van de pagina snel aan elkaar te hechten. Er zijn geen plugins, geen databases, geen verspilde ruimte of opgeblazenheid. Elke regel code die ik schrijf, is doelgericht en georganiseerd, waardoor de leestijd voor browsers en Google wordt verbeterd en klanten op je site blijven, wat de rangschikking van je website op Google verbetert.

"Mobiel-first" programmeren en verbeterde sitesnelheid

Mobiel eerst programmeren is iets dat niet door een pagina-bouwer kan worden gedaan. Het is een ontwerppatroon waarbij ontwikkelaars de code schrijven, beginnend met mobiele schermen en code toevoegen voor tablet en desktop. Met de mobiel eerst benadering laadt de mobiele code eerst, waardoor de site sneller wordt. Dit is eenvoudiger en sneller dan proberen de desktopcode te verkleinen voor mobiel gebruik. Mobiel eerst programmeren en statische site-ontwikkeling maken je site razendsnel.

Waarom zijn statische sites veiliger dan dynamische sites?

Dynamische sites hebben databases en server-side platforms die kunnen worden aangevallen wanneer ze proberen toegang te krijgen tot de database of contentmanagementsystemen die alle gegevens van je website opslaan. Statische sites hebben echter niets om aan te vallen. Er is geen database, geen sessietokens, geen informatie die wordt verzameld of verzonden voor een hacker om in te grijpen. Er zijn geen stappen voor hen om binnen te sluipen en iets in de zak van je website te stoppen terwijl het naar de browser gaat.

Handgemaakte statische sites vs. WordPress en Wix Over het algemeen zullen handgemaakte statische websites bijna altijd winnen van pagina-bouwers zoals WordPress en Wix. Statische websites laden in milliseconden in vergelijking met de meerdere seconden of meer die een WordPress- of Wix-site kan duren. En het feit dat ze bijna ondoordringbaar zijn voor hacks vanwege hun eenvoud, maakt ze de duidelijke winnaar in de strijd voor je bedrijf.

Waarom zou ik iemand betalen om een website te maken als ik het zelf kan doen?

Wix en WordPress adverteren dat iedereen gratis een website kan maken, wat zeer aantrekkelijk is voor kleine bedrijven die geen geld hebben om een ontwikkelaar in te huren. Als snelheid, laadtijden, beveiliging, het converteren van meer klanten en Google-rankings zorgen zijn die je in een website wilt hebben en je wilt opvallen in de concurrentie, dan raad ik ten zeerste aan om iemand een statische website voor je te laten maken (zoals ik!). Er is niets mis mee om het zelf te doen, maar als je je bedrijf naar het volgende niveau wilt tillen, overweeg dan om een statische site te laten maken. Maak iets dat veel beter presteert en krijg een voorsprong op de concurrentie.

Conclusie:

Uiteindelijk, of je nu voor een statische site of een dynamische site gaat, hangt het allemaal af van je budget en prioriteiten. Als je niet veel te besteden hebt aan een website en gewoon iets nodig hebt, dan is het prima om WordPress of Wix te gebruiken. Maar als je het budget hebt om iets te laten maken dat een stap hoger is en je online aanwezigheid maximaliseert, dan is het laten maken van een statische site je beste rendement op investering.